På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


| Press

Filmer

Filmaren Kurt Skog har gjort filmer om Bjurälven, Hällingsåfallet och Korallgrottan. Filmerna finns på fyra språk: svenska, engelska, tyska och holländska. Se filmerna och låt dig inspireras – kanske även du blir sugen att göra ett besök!

Bjurälven

Bjurälven har skapat ett karstområde med grottor och sluk som kastar ned älven i underjorden. Där nere slingrar sig älven, ovan jord finns ett botaniskt intressant område som är unikt i sitt slag. Bjurälven karstlandskap utsågs till vinnare i tävlingen Geologiskt arv 2014. Filmen finns på svenska, engelska, tyska och holländska.


Guidning bokas på Gäddede turistinformation 0672-105 00.

 

Hällingsåfallet

Det 42 meter höga Hällingsåfallet störtar ned i en 800 meter lång kanjon som skimrar i regnbågens alla färger. På vintern fryser fallet och bildar fantastiska isformationer. För en häftigare upplevelse kan ni boka guidad tur eller firning.

 

Guidning bokas på Gäddede turistinformation, 0672-105 00.


Korallgrottan

Korallgrottan i norra Jämtland upptäcktes 1985 och hittills har över 6 km gångar och salar upptäckts, det gör grottan till Sveriges längsta. Med guide ålar du dig igenom trånga passager och ser stora grottsalar, en upplevelse som du troligen aldrig glömmer.

 

Guidning bokas på Gäddede turistinformation 0672-105 00. 


Relaterad information

Nedan hittar du ett antal filmer som South Lapland tagit fram från Frostviken. Här hittar du även en informationsfilm från projektet "Hållbar vinterturism i Frostviken"

Kontakta oss

Strömsund turism

Box 500

833 24 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: 4 januari 2018